Un număr record de artiști au răspuns la cererea de propuneri G8 din acest an

Termenul limită pentru înscrieri la cea de-a 8-a ediție a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc s-a încheiat. În cei 14 ani de existență a evenimentului, anul acesta s-a înregistrat cel mai mare număr de înscrieri. 926 de artiști din 68 de țări din întreaga lume au trimis 2046 de lucrări pe parcursul celor nouă săptămâni ale acestei faze preliminare. Se poate spune că Bienala Grafică din Ținutul Secuiesc reprezintă într-adevăr o competiție profesională de renume internațional, iar participarea are o valoare de prestigiu în rândul artiștilor. 

Pe baza calității profesionale ridicate a numărului mare de lucrări înscrise, juriul a selectat 350 de lucrări pentru programul principal al Bienalei. Acestea vor fi disponibile online pe site-ul Bienalei și prezentate în format electronic în cadrul expozițiilor.  

Ținând cont de capacitatea spațiilor de expunere și de limitele catalogului, juriul internațional format din șapte membri a clasificat materialele Bienalei după cum urmează: primele 250 de lucrări din cele 350 selectate vor fi incluse în catalogul Bienalei, respectiv în expozițiile acesteia. 

Termenul limită pentru înscrierea lucrărilor la cea de-a 8-a ediție a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc s-a încheiat la 30 martie, la miezul nopții, iar prima etapă a concursului cu juriu va avea loc în perioada 8-14 aprilie.

Juriul G8 este alcătuit din reprezentanți de renume internațional ai profesiei: Ciprian N. Isac, graphic designer al Atelierului de Grafică din București, curator al Bucharest Graphic Days, Prof. Dr. István Erőss, rectorul Universității Maghiare de Arte Plastice, Dr. Imre Tolnay DLA, artist plastic, profesor universitar la Universitatea Széchenyi István din Győr, Dr. Gábor Gyenes, artist plastic, asistent universitar, profesor de grafică la Universitatea de Arte Plastice din Bratislava, Dr. Beáta Bordás, istoric de artă, directoarea Centrului de Artă din Transilvania, Sfântu Gheorghe, Norbert Filep, artist plastic, și Apor S. Ferencz, artist plastic, curatorul Bienalei.

Lista lucrărilor selecționate va fi publicată în curând pe site-ul Bienalei. 

 

Posted in Uncategorized.